×
Home Nieuws Livescore

Aad de Mos onthult: Europese topclub jaagt op buitencategorie talent bij Ajax!

Aad de Mos onthult: Europese topclub jaagt op buitencategorie talent bij Ajax!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 12:32 uur

Voormalig Ajax-trainer Aad de Mos heeft zich uitgesproken over de talentvolle voetballer Silvano Vos. Volgens De Mos verdient de achttienjarige middenvelder meer speelkansen in het eerste elftal van Ajax en is het niet voor niets dat een Europese topclub interesse in hem heeft.

Tot op heden heeft Vos dit seizoen nog geen speelminuten gemaakt, mede door de concurrentie van recente aanwinsten Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen. Bovendien heeft Ajax op het laatste moment ook nog Sivert Mannsverk aangetrokken. "Ik blijf het zeggen: een jongen als Vos... Ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat een grote club in de wereld Vos ziet als de opvolger van een zeer bekende speler. En dat zie ik ook in hem. Vos behoort tot de absolute top", aldus De Mos bij Goedemorgen Eredivisie.

De Mos wil niet onthullen om welke club het gaat. "Dat ga ik niet zeggen, dat hoeft ook niet", reageert de voormalige Ajax-trainer, die lijkt te ontkennen dat het om Atlético Madrid gaat. Eerder meldde transferexpert Fabrizio Romano dat de Spaanse topclub interesse heeft in Vos.

De Mos is van mening dat Vos een "zeer goede speler" is. "Hij moet nu ervaring opdoen bij Ajax om zich verder te ontwikkelen. Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat hij buitengewoon getalenteerd is. Deze jongen moet spelen." Vos heeft zijn contract bij Ajax in juli nog verlengd tot medio 2028.

Dit seizoen heeft Vos drie wedstrijden gespeeld voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal heeft hij 39 wedstrijden gespeeld voor het beloftenteam, waarin hij vijf doelpunten heeft gemaakt en vier assists heeft gegeven.