×
Home Nieuws Livescore

Deense voetbalbond weigert UEFA boete voor kritisch spandoek

Deense voetbalbond weigert UEFA boete voor kritisch spandoek
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 17:08 uur

De UEFA heeft de Deense voetbalbond een boete opgelegd van tienduizend euro vanwege een controversieel spandoek dat tijdens een recente wedstrijd werd getoond. Op het spandoek stond een scherpe kritiek gericht aan de Europese voetbalbond, wat heeft geleid tot deze sanctie. Bondsvoorzitter Erik Brøgger heeft echter aangegeven dat de bond niet van plan is om deze boete uit eigen zak te betalen.

Het spandoek, dat tijdens een belangrijke wedstrijd werd ontrold, zorgde voor opschudding binnen de voetbalwereld. De boodschap op het spandoek was duidelijk en direct, en riep vragen op over de relatie tussen de Deense voetbalbond en de UEFA. De UEFA reageerde snel en legde de boete op als straf voor de kritische uiting.

Ondanks de boete is Brøgger vastbesloten om zijn standpunt te handhaven en de verantwoordelijkheid voor de betaling van de boete niet op zich te nemen. Hij benadrukte dat de Deense voetbalbond achter de boodschap op het spandoek staat en dat zij de consequenties van hun acties zullen accepteren. Het is nog onduidelijk hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen en of er verdere stappen zullen worden ondernomen door zowel de Deense voetbalbond als de UEFA.