×
Home Livescore

KNVB introduceert drie nieuwe regels voor eerlijker voetbal

KNVB introduceert drie nieuwe regels voor eerlijker voetbal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 13:16 uur

Vanaf het seizoen 2024/25 zullen er in het betaald voetbal drie nieuwe regels worden geïntroduceerd, zo heeft de KNVB aangekondigd. Deze veranderingen hebben als doel om het spel eerlijker en transparanter te maken, zowel voor de spelers op het veld als voor de toeschouwers op de tribune.

Een van de opvallende nieuwe regels die van kracht zullen zijn, is de invoering van een VAR-moment per helft. Dit betekent dat elk team gedurende een helft één keer de mogelijkheid krijgt om de videoscheidsrechter in te schakelen voor een belangrijke beslissing. Dit zal naar verwachting de discussies en controverses rondom arbitrale beslissingen verminderen en de nauwkeurigheid van de besluitvorming vergroten.

Daarnaast zal er een limiet worden gesteld aan het aantal spelers dat een club mag verhuren aan andere clubs binnen dezelfde competitie. Deze maatregel is bedoeld om te voorkomen dat grote clubs onevenredig veel talentvolle spelers uitlenen, wat de concurrentie in de competitie kan beïnvloeden. Door deze regel hoopt de KNVB een gelijk speelveld te creëren en de ontwikkeling van talent te stimuleren.

Tot slot zal er een nieuwe regel worden ingevoerd met betrekking tot het gebruik van technologische hulpmiddelen door trainers en stafleden langs de zijlijn. Vanaf het seizoen 2024/25 zullen zij slechts beperkt gebruik kunnen maken van communicatiemiddelen en data-analyse tijdens de wedstrijd, om zo de focus meer op het spel zelf te leggen en mogelijke oneerlijke voordelen te voorkomen.

Met deze drie nieuwe regels hoopt de KNVB het betaald voetbal in Nederland naar een hoger niveau te tillen en de sport eerlijker en aantrekkelijker te maken voor alle betrokkenen. De komende jaren zullen uitwijzen hoe deze veranderingen van invloed zullen zijn op de dynamiek en het spektakel op de Nederlandse voetbalvelden.