×
Home Nieuws Livescore

Vitesse vecht KNVB-besluit aan en sluit investeerdersdeal

Vitesse vecht KNVB-besluit aan en sluit investeerdersdeal
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 09:40 uur

Vitesse staat voor een uitdagende periode nu de KNVB heeft aangekondigd de proflicentie van de club in te trekken. De Arnhemmers hebben echter laten weten niet verrast te zijn door dit besluit en hebben via hun clubkanalen een verklaring naar buiten gebracht. In deze verklaring kondigt Vitesse aan dat ze in beroep zullen gaan tegen de beslissing van de voetbalbond. Daarnaast hebben ze gemeld dat er een akkoord op hoofdlijnen is bereikt tussen de beoogde investeerder Guus Franke en schuldeiser Coley Parry.

De club uit Arnhem staat dus voor een cruciale fase waarin ze moeten vechten voor hun voortbestaan in het profvoetbal. Het feit dat Vitesse direct heeft gereageerd op het besluit van de KNVB toont aan dat ze vastberaden zijn om hun belangen te verdedigen. Het beroep dat ze zullen aantekenen laat zien dat ze niet zomaar bij de pakken neer zullen zitten en alles in het werk zullen stellen om hun licentie te behouden.

Het akkoord tussen investeerder Guus Franke en schuldeiser Coley Parry biedt wellicht een sprankje hoop voor Vitesse in deze moeilijke tijd. Als dit akkoord daadwerkelijk tot stand komt, kan het de financiële situatie van de club aanzienlijk verbeteren en mogelijk helpen bij het veiligstellen van hun proflicentie. De supporters van Vitesse zullen ongetwijfeld gespannen afwachten hoe deze ontwikkelingen zich zullen ontvouwen en hopen op een positieve uitkomst voor hun geliefde club.