×
Home Nieuws Livescore

PSV haalt jonge sensatie uit Trinidad en Tobago binnen op Deadline Day!

PSV haalt jonge sensatie uit Trinidad en Tobago binnen op Deadline Day!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 11:32 uur

PSV verrast met nieuwe aanwinst uit exotisch oord

Eindhoven - PSV heeft op Deadline Day voor een verrassing gezorgd door de achttienjarige Dantaye Gilbert aan te trekken. De jonge middenvelder uit Trinidad en Tobago heeft een contract getekend tot medio 2025 en zal in eerste instantie aansluiten bij Jong PSV. De naam van Gilbert kwam als een donderslag bij heldere hemel naar boven op de laatste dag van de transferperiode.

Lange tijd werd er gespeculeerd over CJ Egan-Riley als mogelijke versterking voor de centrale verdediging van Jong PSV. Echter, op Deadline Day bleef het opvallend stil rondom de verdediger van Burnley. Daarom werd er snel geschakeld naar Gilbert, die ook als verdediger uit de voeten kan. Op het laatste moment wist PSV nog Armel Bella-Kotchap aan te trekken voor het eerste elftal. De Duitser werd gehaald als verdedigende versterking, nadat eerdere deals met onder andere Zeno Debast en Jarrad Branthwaite op niets uitliepen.

Hoewel de transfer van Gilbert al geruime tijd in kannen en kruiken was, besloot PSV om hem pas na alle transfergekte te presenteren. Het is overigens niet de eerste keer dat Gilbert in Eindhoven te bewonderen is. In het verleden heeft de verdediger al eens stage gelopen bij de club. Tijdens oefenduels liet hij zien dat hij niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend van waarde kan zijn. Voor zijn avontuur bij PSV speelde Gilbert nog voor San Juan Jabloteh in zijn geboorteland Trinidad en Tobago.