×
Home Nieuws Livescore

Jan van Halst benoemd tot interim directeur bij Ajax, wachtend op opvolger Alex Kroes

Jan van Halst benoemd tot interim directeur bij Ajax, wachtend op opvolger Alex Kroes
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 09:16 uur

Ajax heeft vandaag aangekondigd dat Jan van Halst de nieuwe interim algemeen directeur zal worden. Van Halst zal deze functie bekleden totdat Alex Kroes beschikbaar is om de rol over te nemen. Met onmiddellijke ingang zal Van Halst beginnen als algemeen directeur en tevens voorzitter van de directie. Hij zal aanblijven totdat Kroes klaar is om hem op te volgen, wat mogelijk nog maanden kan duren vanwege een non-concurrentiebeding bij zijn huidige club AZ.

Ajax heeft laten weten dat het nog onduidelijk is wanneer Kroes officieel benoemd kan worden. Dit betekent dat Van Halst voorlopig de leiding zal hebben over de club. Als gevolg van zijn nieuwe functie zal Van Halst aftreden als lid van de raad van commissarissen, waar hij slechts vier maanden heeft gediend. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de technische portefeuille en had hij technisch directeur Sven Mislintat onder zijn hoede.

Ajax heeft aangegeven dat Van Halst weer zal terugkeren als commissaris zodra Kroes zijn intrede doet in Amsterdam. Kroes zal de opvolger zijn van de huidige algemeen directeur Edwin van der Sar. De club heeft via Twitter bevestigd dat Van Halst tijdelijk zal toetreden tot de directie.