×
Home Nieuws Livescore

Van der Gijp: Xavi Simons te jong voor Oranje-draaglast

Van der Gijp: Xavi Simons te jong voor Oranje-draaglast
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 22:48 uur

Voormalig voetballer en huidige analist René van der Gijp heeft zijn mening gegeven over de prestaties van Xavi Simons bij het Nederlands elftal. Volgens Van der Gijp probeert de jonge aanvaller momenteel te geforceerd om het team te dragen, wat resulteert in twijfels rondom zijn naam. Tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk slaagde Simons er niet in om deze twijfels weg te nemen, wat volgens Van der Gijp te wijten is aan zijn jeugdige leeftijd.

Van der Gijp benadrukt dat het dragen van een nationaal elftal een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat Simons wellicht nog niet de ervaring en volwassenheid heeft om deze rol op zich te nemen. De analist gelooft dat de jonge aanvaller nog moet groeien en zich verder moet ontwikkelen voordat hij de last van het team op zijn schouders kan dragen.

Hoewel Xavi Simons veel potentieel en talent heeft, is het volgens Van der Gijp belangrijk dat hij niet te veel druk op zichzelf legt en geduldig blijft in zijn ontwikkeling. De analist adviseert Simons om te blijven werken aan zijn spel en ervaring op te doen, zodat hij op termijn wellicht wel de rol van dragende speler binnen het Nederlands elftal kan vervullen.