×
Home Livescore

Van 't Schip: Depay beter als nummer tien gebruiken.

Van 't Schip: Depay beter als nummer tien gebruiken.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 21:08 uur

Voormalig bondscoach John van 't Schip heeft zijn twijfels geuit over de rol van Memphis Depay als spits in het Nederlands elftal. Van 't Schip, die eerder trainer was bij clubs als Ajax, gelooft dat Depay beter tot zijn recht zou komen op de nummer tien positie. De discussie over de beste positie voor Depay is al langer gaande binnen het Nederlandse voetbal, maar Van 't Schip voegt nu zijn expertise toe aan het debat.

Met zijn ervaring in het coachen van talentvolle spelers, weet Van 't Schip als geen ander hoe belangrijk het is om een speler op de juiste positie te laten excelleren. Hij benadrukt dat Depay's kwaliteiten wellicht beter tot uiting zouden komen als hij niet als spits, maar als aanvallende middenvelder zou worden ingezet. Deze visie kan een interessante wending geven aan de tactische keuzes van de huidige bondscoach en aan de prestaties van het Nederlands elftal.

Depay zelf heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Van 't Schip, maar het is duidelijk dat zijn rol in het team onderwerp van discussie blijft. Met het EK voor de deur zal het interessant zijn om te zien of de bondscoach zijn opstelling aanpast op basis van deze nieuwe inzichten. De komende wedstrijden zullen wellicht meer duidelijkheid geven over de beste positie voor Depay en hoe hij het meest effectief kan bijdragen aan het succes van Oranje.