×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht-fans eisen vertrek Zuidam na rampzalige seizoenstart en ontslag Silberbauer!

FC Utrecht-fans eisen vertrek Zuidam na rampzalige seizoenstart en ontslag Silberbauer!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 08:08 uur

De fanatieke aanhang van FC Utrecht heeft genoeg van Jordy Zuidam. Na een rampzalige seizoensstart en het ontslag van Michael Silberbauer, wordt de technisch directeur door de achterban met de beschuldigende vinger aangewezen.

Na de kansloze nederlaag tegen Feyenoord is het overduidelijk dat de harde kern Zuidam liever vandaag dan morgen ziet vertrekken. De technisch directeur wordt verweten dat hij lukraak (ervaren) spelers naar Stadion Galgenwaard haalt, zonder een duidelijk plan. Op de Bunnikside was te lezen: 'Nu Zuidam nog', verwijzend naar het recente vertrek van Silberbauer.

In de tussentijd heeft Zuidam wel al een nieuwe trainer gevonden. Naar verwachting zal Ron Jans maandag of dinsdag worden gepresenteerd. Het Algemeen Dagblad stelt de vraag: 'Behoudt Jordy Zuidam dan nog steeds zijn onaantastbare status die hij sinds zijn aanstelling in 2017 heeft bij clubbaas Frans van Seumeren?'

Een teken van de verziekte sfeer in Utrecht was het fluitconcert dat Jens Toornstra ten deel viel na zijn wissel. "Ik had ook meer van mezelf verwacht, begrijp me niet verkeerd", reageert Toornstra. "En ja, als supporter zou ik ook boos zijn over de slechte resultaten. Maar is het uitfluiten van een speler dan de oplossing? Het is geen prettige ervaring en het doet ook geen goed voor je zelfvertrouwen."