×
Home Nieuws Livescore

Kees Kwakman kritisch op Depay na matige EK-optreden.

Kees Kwakman kritisch op Depay na matige EK-optreden.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 09:08 uur

Voormalig profvoetballer Kees Kwakman heeft zijn bedenkingen geuit over de prestaties van Memphis Depay tijdens de eerste twee EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Depay, die de aanval leidt, slaagde er niet in om indruk te maken en kreeg daarom flink wat kritiek te verduren van zowel fans als experts. Kwakman, bekend om zijn scherpe analyses, deelde zijn kritische kijk op de speler na het duel tegen Frankrijk.

Depay, die normaal gesproken bekend staat om zijn doelpunten en creativiteit, leek tijdens de wedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk niet zijn gebruikelijke vorm te tonen. Zijn gebrek aan effectiviteit voor het doel en zijn soms slordige spel zorgden ervoor dat de Oranje-aanvaller onder een vergrootglas kwam te liggen. Kwakman benadrukte dat Depay als sterspeler van het team juist in dit soort cruciale wedstrijden het verschil moet maken.

De kritiek op Depay is volgens Kwakman niet alleen gebaseerd op de resultaten, maar ook op zijn houding en spelopvatting. De voormalige voetballer benadrukte dat het belangrijk is dat Depay zijn team op sleeptouw neemt en zijn verantwoordelijkheid neemt als aanvalsleider. Kwakman hoopt dan ook dat Depay in de komende wedstrijden zijn vorm zal hervinden en zijn critici het tegendeel zal bewijzen.