×
Home Nieuws Livescore

Willem van Hanegem verrast door Feyenoord's spetterende optreden, FC Utrecht teleurstellend

Willem van Hanegem verrast door Feyenoord's spetterende optreden, FC Utrecht teleurstellend
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 07:08 uur

Feyenoord zorgt opnieuw voor een glimlach op het gezicht van Willem van Hanegem. De Rotterdamse ploeg gaf zondag een spectaculaire show weg tegen FC Utrecht (1-5).

In zijn column voor het Algemeen Dagblad deelt Van Hanegem zijn enthousiasme: "Ik was aanwezig in de Galgenwaard en ik schrok van FC Utrecht, maar werd daarentegen erg blij van Feyenoord. De 1-4 goal, gemaakt door Ayase Ueda, was werkelijk fantastisch."

Volgens De Kromme had Feyenoord zelfs de dubbele cijfers kunnen halen: "Het is jammer dat er altijd spelers zijn die hun eigen wedstrijd gaan spelen wanneer ze een ruime voorsprong hebben. Gelukkig was Luka Ivanusec hierop een uitzondering. Hij liet meteen zien wat hij waard is."

Helaas kon Van Hanegem niet hetzelfde enthousiasme opbrengen voor FC Utrecht, de hekkensluiter van de Eredivisie: "Bij FC Utrecht zag ik geen enkel lichtpuntje. Misschien het publiek, toen Mark van der Maarel nog even mocht meedoen en meteen keihard in de rug van de nieuwe Feyenoord-Tsjech Ondrej Lingr liep. Een actie om te laten zien hoe stoer hij is. Teamgenoten prikken hier wel doorheen, maar het publiek vaak niet."

Van Hanegem heeft ook nog een advies voor de mogelijke nieuwe trainer van FC Utrecht, waarbij hij zijn twijfels uit over de keuze voor Ron Jans: "Als er een nieuwe trainer komt, en ik had eigenlijk Jaap Stam logischer gevonden, moet hij vooral niet in de val trappen van spelers die alleen voor de show hard inkleunen of achter onhaalbare ballen aanjagen. Deze spelers zijn alleen bezig met populair worden en daar heeft het team helemaal niets aan."