×
Home Nieuws Livescore

Derksen en Van der Gijp: Depay vervangen, Weghorst invaller

Derksen en Van der Gijp: Depay vervangen, Weghorst invaller
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 00:08 uur

Voetbalanalisten Johan Derksen en René van der Gijp hebben zich uitgesproken over de prestaties van Memphis Depay bij het Nederlands elftal. Volgens hen is het tijd voor een verandering en moet Depay plaatsmaken voor de komende wedstrijd tegen Oostenrijk. Hoewel de spits van Oranje een belangrijke rol heeft gespeeld, zijn Derksen en Van der Gijp van mening dat het tijd is voor een frisse aanpak.

Van der Gijp heeft echter aangegeven dat hij Wout Weghorst niet ziet als de juiste vervanger voor Depay. In plaats daarvan zou hij Weghorst liever als invaller behouden, om zo een andere tactiek te kunnen hanteren tijdens de wedstrijd. Deze visie van Van der Gijp wijkt af van de gangbare opvattingen in het Nederlandse voetbal, maar toont aan dat hij open staat voor vernieuwende ideeën en strategieën.

De discussie rondom de positie van Memphis Depay in het Nederlands elftal zal ongetwijfeld voor de nodige opschudding zorgen binnen de voetbalwereld. Met de meningen van Derksen en Van der Gijp als leidraad, zal het interessant zijn om te zien hoe bondscoach Frank de Boer hiermee om zal gaan en welke keuzes hij zal maken voor de aankomende wedstrijd tegen Oostenrijk.