×
Home Nieuws Livescore

Sven Mislintat onthult waarom Owen Wijndal worstelt bij Ajax en waarom de transfer van Eduard Spertsyan niet doorging!

Sven Mislintat onthult waarom Owen Wijndal worstelt bij Ajax en waarom de transfer van Eduard Spertsyan niet doorging!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 00:08 uur

Ajax-directeur Sven Mislintat heeft lovende woorden voor Owen Wijndal, maar begrijpt dat de jonge linksback het moeilijk heeft met zijn nieuwe rol. Daarnaast onthult Mislintat details over de mislukte transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax.

Met de komst van Gaston Avila en Borna Sosa is Wijndal nu de derde of vierde keuze op de linksbackpositie bij Ajax. "De komst van Sosa heeft zeker iets veranderd voor onze andere linksbacks, vooral voor Owen Wijndal is het een uitdaging", vertelt Mislintat aan Voetbal International. "Anass Salah-Eddine kan namelijk ook op andere posities spelen en is bovendien iets jonger. Owen is een fantastische jongen en een uitstekende linksback, maar het is een feit dat er nu veel concurrentie is. Ik wil hem niet per se laten gaan, maar ik begrijp dat hij het lastig vindt om met deze situatie om te gaan."

Verder benadrukt de Ajax-directeur dat hij altijd openstaat voor andere meningen. Hij legt uit dat Menno Geelen verantwoordelijk is voor de commerciële beslissingen en dat Susan Lenderink de financiële touwtjes in handen heeft. Dit brengt Mislintat bij de afgeketste transfer van Spertsyan. "Uiteindelijk hebben we besloten om niet voor Eduard Spertsyan te gaan. Het is niet relevant wie wel of niet geïnteresseerd was, want als Ajax hebben we gezamenlijk een keuze gemaakt. Zo werken we samen."

Met deze nieuwe inzichten wordt duidelijk dat Wijndal een uitdagende tijd tegemoet gaat bij Ajax en dat de club zorgvuldig afwegingen maakt op het gebied van transfers. De concurrentie is hoog en Mislintat staat open voor verschillende perspectieven, wat de dynamiek binnen de club versterkt.