×
Home Nieuws Livescore

Ibrahim Afellay onthult: PSV maakt enorme blunder met transfer Bakayoko!

Ibrahim Afellay onthult: PSV maakt enorme blunder met transfer Bakayoko!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 23:16 uur

Ibrahim Afellay is van mening dat PSV een verkeerde keuze heeft gemaakt door Johan Bakayoko niet van de hand te doen. Tijdens de zomerse transferperiode had de club hem voor maar liefst veertig miljoen euro kunnen verkopen, maar in plaats daarvan vertrok Ibrahim Sangaré.

Het was lange tijd onduidelijk wat de toekomst zou brengen voor Bakayoko en Sangaré. Ondanks een bod van veertig miljoen van Brentford, bleef eerstgenoemde in Eindhoven. Sangaré vertrok op Deadline Day naar Nottingham Forest. Afellay is van mening dat PSV Sangaré echt zal missen in belangrijke wedstrijden. "Hij is misschien niet de beste aan de bal, maar hij neemt anderen veel verdedigend werk uit handen."

Afellay stelt zichzelf hardop de vraag: "Wat als er straks iets gebeurt met Veerman of Schouten? Dan hebben ze niet echt een speler van dat niveau klaarstaan. Ik zou Bakayoko eerder hebben verkocht dan Sangaré, omdat je een speler als Lozano haalt."

De voormalig Oranje-international is dan ook van mening dat PSV meer moeite had moeten doen om Bakayoko te laten vertrekken. "De clubleiding had tegen Bakayoko kunnen zeggen: wij gaan Lozano halen, dus jouw kansen op speeltijd worden kleiner. Zeker als je zo'n bod krijgt van veertig miljoen. Dan moet je hem eigenlijk zelf wegdoen."