×
Home Nieuws Livescore

Xavi Simons' goal tegen Slovenië of Albanië onterecht afgekeurd.

Xavi Simons' goal tegen Slovenië of Albanië onterecht afgekeurd.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 16:08 uur

Voormalig voetballegende Willem van Hanegem heeft zijn mening gegeven over de controversiële afgekeurde goal van Xavi Simons tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk. Volgens Van Hanegem zou de jonge speler niet zijn afgekeurd als hij dezelfde goal had gescoord tegen Slovenië of Albanië. De voormalige international, bijgenaamd 'De Kromme', benadrukt daarmee het belang van consistentie in scheidsrechterlijke beslissingen binnen het internationale voetbal.

Naast zijn kritiek op de arbitrage, wees Van Hanegem ook twee uitblinkers aan bij het Nederlands elftal. De voormalige middenvelder en coach prees de prestaties van Memphis Depay en Frenkie de Jong tijdens recente interlands. Depay, die momenteel furore maakt bij FC Barcelona, en De Jong, een van de sterkhouders van het Nederlands elftal, worden door Van Hanegem geprezen om hun technische vaardigheden en leiderschap op het veld.

Met zijn scherpe analyses en ongezouten mening blijft Willem van Hanegem een invloedrijke stem binnen de Nederlandse voetbalwereld. Zijn uitspraken over Xavi Simons en de lof voor Depay en De Jong zullen ongetwijfeld discussie en debat aanwakkeren onder voetbalfans en experts. Het is duidelijk dat 'De Kromme' nog altijd een belangrijke rol speelt in het voetbaldebat in Nederland.