×
Home Livescore

België onder druk na verlies tegen Slowakije op EK

België onder druk na verlies tegen Slowakije op EK
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 12:32 uur

Voormalig Belgisch international Maarten Martens is van mening dat de Rode Duivels flink aan de bak moeten om de volgende ronde van het Europees Kampioenschap te bereiken. Na een teleurstellende nederlaag tegen Slowakije, werden de Belgen maandagavond verrast door Roemenië. Martens, die zelf 39 interlands speelde voor België, benadrukt dat de ploeg van bondscoach Roberto Martinez zich moet herpakken om hun EK-droom levend te houden.

De Rode Duivels, die voorafgaand aan het toernooi als een van de favorieten werden beschouwd, staan nu onder druk na de recente tegenslagen. De nederlaag tegen Slowakije en de onverwachte valpartij tegen Roemenië hebben de Belgische fans bezorgd gemaakt. Martens, die nu werkzaam is als analist, wijst op de noodzaak voor de spelers om hun niveau op te krikken en zich te focussen op de komende wedstrijden.

Met nog enkele cruciale groepswedstrijden voor de boeg, is het voor België zaak om snel te herstellen en punten te pakken. Martens gelooft dat de kwaliteit van de Rode Duivels voldoende is om zich te herstellen en alsnog een sterke prestatie neer te zetten op het EK. De druk is hoog, maar volgens de oud-international is het juist in zulke momenten dat de ware klasse van een team naar boven komt.