×

Robert Lewandowski redt FC Barcelona met late penalty in spannende La Liga-wedstrijd!

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 23:08 uur

In een zinderende wedstrijd wist FC Barcelona op het nippertje puntenverlies te voorkomen in La Liga. Het leek erop dat de Catalanen voor de tweede keer dit seizoen kostbare punten zouden verliezen, maar gelukkig was daar de heldhaftige Robert Lewandowski vanaf de strafschopstip. Met een perfecte penalty redde hij de dag voor Barcelona.

De wedstrijd begon met Barcelona in de aanval, waarbij Frenkie de Jong al binnen een minuut een goede kans kreeg. Helaas raakte hij de paal en bleef het doelpunt uit. Osasuna kreeg later in de eerste helft nog enkele goede kansen, maar doelman Marc-André ter Stegen wist zich te onderscheiden met een aantal spectaculaire reddingen.

Vlak voor rust was het echter Barcelona die toesloeg. Uit een corner kopte Jules Koundé de bal tegen de touwen en bracht daarmee de stand op 0-1 in het voordeel van Barcelona. In de tweede helft leek Barcelona de wedstrijd rustig uit te spelen, totdat Chimy Ávila opdook op de helft van de bezoekers. Met een schot via de paal wist hij de gelijkmaker te scoren, wat voor grote vreugde zorgde in Pamplona. Barcelona had nog maar een kwartier om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Enkele minuten voor het eindsignaal kreeg Barcelona dé kans om dit te doen, vanaf de strafschopstip. Lewandowski toonde zijn koelbloedigheid en schoot de bal feilloos in het net, waardoor de eindstand op 1-2 kwam te staan. Met deze overwinning pakt de Spaanse kampioen de volle buit en blijft de achterstand op koploper Real Madrid beperkt tot slechts twee punten.