×
Home Nieuws Livescore

Rooney: Henderson had moeten spelen op EK voor Engeland.

Rooney: Henderson had moeten spelen op EK voor Engeland.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 10:56 uur

Voormalig Engels international Wayne Rooney heeft zijn mening gegeven over de selectie van het Engelse nationale team voor het aankomende EK. Rooney is van mening dat Jordan Henderson, de aanvoerder van Liverpool, een plek verdiende in de selectie van bondscoach Gareth Southgate. Henderson, die een cruciale rol speelde in het succes van Liverpool in de afgelopen jaren, werd echter niet opgeroepen voor het toernooi, wat volgens Rooney een gemis is voor het team.

Rooney, die zelf een indrukwekkende internationale carrière heeft gehad, benadrukte het belang van ervaring in grote toernooien zoals het EK. Hij gelooft dat Henderson's leiderschap en ervaring van onschatbare waarde zouden zijn geweest voor het Engelse team, vooral in cruciale momenten tijdens het toernooi. De beslissing van Southgate om Henderson thuis te laten heeft dan ook tot enige controverse geleid binnen de Engelse voetbalwereld.

Hoewel Henderson de afgelopen seizoenen met blessures te kampen heeft gehad, heeft hij bewezen een van de meest betrouwbare en toegewijde spelers te zijn in het Engelse voetbal. Zijn afwezigheid in de selectie zal ongetwijfeld een gemis zijn voor het team, maar Southgate heeft zijn keuzes gemaakt en zal moeten vertrouwen op de spelers die wel zijn opgeroepen om Engeland te vertegenwoordigen op het EK. Het is nu aan de overige spelers om te laten zien dat zij het vertrouwen van de bondscoach waard zijn en om te strijden voor succes op het Europese podium.