×
Home Livescore

Derksen: Xavi Simons en Memphis Depay niet EK-waardig

Derksen: Xavi Simons en Memphis Depay niet EK-waardig
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 10:40 uur

Voormalig voetballer en huidige analist Johan Derksen heeft onlangs zijn ongezouten mening gegeven over de selectie van het Nederlands Elftal voor het aankomende EK. Derksen is van mening dat Xavi Simons, ondanks zijn talent, geen plek verdient in de basiself van Oranje. De voetbalanalist, bekend om zijn directe uitspraken, twijfelt ook aan de toegevoegde waarde van Memphis Depay, die volgens hem tot op heden nog niet heeft weten te overtuigen.

Derksen, die vaak controversiële standpunten inneemt, benadrukt dat prestaties op het veld doorslaggevend moeten zijn bij het samenstellen van het nationale team. Hoewel Simons als een veelbelovend talent wordt gezien, is Derksen van mening dat ervaring en bewezen kwaliteit de boventoon moeten voeren in een toernooi als het EK. Zijn kritiek op Depay komt voort uit de teleurstellende optredens van de aanvaller in recente interlands.

De uitspraken van Derksen zorgen voor de nodige opschudding in de Nederlandse voetbalwereld. Met zijn scherpe analyses en uitgesproken mening blijft de voormalige profvoetballer een opvallende verschijning in de media. Het is echter aan bondscoach Frank de Boer om uiteindelijk de knoop door te hakken en te bepalen welke spelers een plek verdienen in de basiself van Oranje tijdens het EK.