×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk maakt comeback bij Studio Voetbal na 'duistere dealtjes'-rel met Steijn!

Pierre van Hooijdonk maakt comeback bij Studio Voetbal na 'duistere dealtjes'-rel met Steijn!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 22:32 uur

Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk heeft eindelijk gereageerd op de ophef die ontstond na zijn beschuldigingen aan het adres van Maurice Steijn. De oud-spits beweerde dat de Ajax-coach betrokken was bij duistere praktijken bij NAC. Na een tijdelijke verbanning is Van Hooijdonk, die spijt heeft van zijn uitspraken, nu weer terug bij Studio Voetbal.

Na een aantal weken afwezigheid zal Van Hooijdonk aanstaande zondag weer plaatsnemen aan de tafel van Studio Sport. Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt hem als eerste hoe het met hem gaat. "Het gaat goed. Zoals je je kunt voorstellen, is het nu iets rustiger dan drie weken geleden", antwoordt Van Hooijdonk. Hij legt vervolgens uit waarom hij publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden aan Steijn. "Ik had geen bewijs voor mijn opmerking en dat moet je niet doen. Daarom mijn excuses."

In zijn rectificatie gaf Van Hooijdonk ook aan dat hij graag alles wil uitpraten met Steijn. De voormalig international heeft dan ook contact gezocht met de trainer uit Den Haag. "Ja, ik heb contact gezocht en gekregen om het uit te praten. Maurice vond het nog te vroeg, en dat begrijp ik. Maar wat mij betreft staat de deur open", aldus Van Hooijdonk.

Van Ramshorst geeft vervolgens zijn mening over de situatie rondom Van Hooijdonk. Kan de voormalige NAC-commissaris nog wel onbevooroordeeld spreken over Ajax en Steijn? "Wij hebben vertrouwen in jou, omdat we al jaren met je werken", zegt de presentator van Studio Voetbal. "Rafael (van der Vaart, red.) zei de vorige keer ook mooi: we zijn een team, kennen je al lang en weten dat je je uiterst gedegen voorbereidt. Iedereen kan een fout maken, en we hopen dat we dan ook een nieuwe kans krijgen."

Van Hooijdonk begrijpt op zijn beurt dat mensen nog sceptisch zijn. "Ik begrijp heel goed dat ik het vertrouwen van de kijkers weer zal moeten verdienen. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat ik objectief naar trainer Steijn en Ajax kan kijken, zoals ik dat de afgelopen tien jaar ook heb gedaan."