×
Home Nieuws Livescore

Koeman furieus: Oranje bestolen door afgekeurde goal Simons

Koeman furieus: Oranje bestolen door afgekeurde goal Simons
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 01:48 uur

Na de teleurstellende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, waarin Oranje met 2-1 verloor, is bondscoach Ronald Koeman furieus. De coach is van mening dat het Nederlands elftal bestolen is door de scheidsrechter vanwege het afgekeurde doelpunt van Xavi Simons. "Dit is onbegrijpelijk, het was een geldige goal," aldus een geïrriteerde Koeman.

Het incident vond plaats in de tweede helft van de wedstrijd, toen Xavi Simons een prachtige kopbal in het doel van de Fransen wist te plaatsen. Echter, tot grote verbazing van zowel de spelers als de fans, keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens vermeend buitenspel. Dit besluit zorgde voor veel ophef en frustratie bij het Nederlandse team.

Koeman benadrukt dat dergelijke beslissingen het vertrouwen in het arbitrage-systeem ondermijnen en het spel beïnvloeden. De bondscoach heeft aangegeven dat hij deze kwestie zal aankaarten bij de UEFA en hoopt op een verduidelijking van de regels omtrent buitenspel. Ondanks de tegenslag tegen Frankrijk blijft Koeman vastberaden om met het Nederlands elftal te blijven strijden en verbeteren voor de komende wedstrijden.