×
Home Nieuws Livescore

Frankrijk mokt na controversieel gelijkspel tegen Oranje

Frankrijk mokt na controversieel gelijkspel tegen Oranje
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 00:32 uur

Het Nederlands elftal heeft Frankrijk op een doelpuntloos gelijkspel gehouden in een spannende wedstrijd die de gemoederen flink bezighoudt. De Franse pers is unaniem van mening dat Frankrijk niet mag klagen over het resultaat, ondanks de controversiƫle annulering van een doelpunt van Xavi Simons. De Oranje Leeuwen hebben laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn en hebben de Fransen flink onder druk gezet.

Het duel tussen Frankrijk en Nederland was vanaf het begin intens en beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. De Nederlandse verdediging stond als een huis en wist de aanvallen van de Franse sterren effectief te neutraliseren. Aan de andere kant slaagde het Nederlands elftal er niet in om zelf tot scoren te komen, ondanks enkele gevaarlijke momenten voor het Franse doel.

De controverse ontstond toen Xavi Simons dacht de openingstreffer te hebben gemaakt, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren vanwege vermeend buitenspel. Deze beslissing zorgde voor veel ophef en discussie, zowel op het veld als daarbuiten. Desondanks wist Nederland stand te houden en een knap resultaat neer te zetten tegen de regerend wereldkampioen.

Al met al was het een enerverende wedstrijd waarin Nederland heeft laten zien dat het team in topvorm verkeert en klaar is om de strijd aan te gaan met de beste teams ter wereld. De Oranje fans kunnen trots zijn op de prestatie van hun team en kijken reikhalzend uit naar de volgende uitdaging in de strijd om internationale glorie.