×
Home Livescore

Pierre van Hooijdonk: 'Schijtbakkenvoetbal' bij Nederland - Frankrijk

Pierre van Hooijdonk: 'Schijtbakkenvoetbal' bij Nederland - Frankrijk
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 23:48 uur

Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk kon zijn frustratie niet verbergen tijdens de saaie gelijkspelwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. De NOS-analist omschreef het spel van beide teams als 'schijtbakkenvoetbal' tijdens het duel in Leipzig.

Van Hooijdonk, die bekend staat om zijn directe en ongezouten mening, uitte zijn teleurstelling over het gebrek aan spektakel op het veld. Zowel het Nederlands elftal als de Franse ploeg slaagden er niet in om het publiek te vermaken met attractief voetbal.

De voormalige spits benadrukte dat hij zich enorm heeft geërgerd aan de terughoudende speelstijl van zowel Oranje als Les Bleus. Van Hooijdonk, die zelf bekend stond om zijn doelpunten, miste de aanvallende impulsen en creativiteit bij beide teams.

De kritiek van Van Hooijdonk op het 'schijtbakkenvoetbal' tussen Nederland en Frankrijk zal ongetwijfeld stof doen opwaaien in de voetbalwereld. Het is duidelijk dat de oud-voetballer hoge verwachtingen heeft van het niveau van het internationale voetbal en niet bang is om zijn ongezouten mening te delen.