×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart en Van Hooijdonk teleurgesteld na doelpuntloze remise

Van der Vaart en Van Hooijdonk teleurgesteld na doelpuntloze remise
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 23:24 uur

Na de doelpuntloze remise van het Nederlands elftal tegen Frankrijk, uitten voormalige internationals Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hun teleurstelling over het gebrek aan aanvallende daadkracht van Oranje. De twee voetbalanalisten waren unaniem van mening dat het team te weinig heeft laten zien in de aanval tegen de WK-finalist. Van der Vaart en Van Hooijdonk benadrukten dat er meer creativiteit en scherpte nodig is om tot doelpunten te komen en wedstrijden te winnen.

Van der Vaart, die zelf jarenlang het Oranje-shirt droeg, bekritiseerde vooral het gebrek aan dynamiek en verrassing in de aanvalslinie. Hij benadrukte dat het Nederlands elftal meer lef moet tonen en durf moet hebben om de tegenstander onder druk te zetten. Van Hooijdonk sloot zich hierbij aan en voegde toe dat er meer variatie en slimme loopacties nodig zijn om verdedigend sterke teams zoals Frankrijk te ontregelen.

De voormalige internationals riepen bondscoach Frank de Boer op om het aanvallende spel van Oranje kritisch onder de loep te nemen en waar nodig aanpassingen te maken. Ze geloven dat met de juiste tactiek en mindset het Nederlands elftal in staat is om tegen topteams als Frankrijk te domineren en tot scoren te komen. Van der Vaart en Van Hooijdonk hopen dat de spelers de kritiek ter harte nemen en zich zullen herpakken in de volgende wedstrijden om zo hun ambities waar te maken.