×
Home Livescore

Van Hooijdonk en Van der Vaart kritisch op aanval Oranje

Van Hooijdonk en Van der Vaart kritisch op aanval Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 22:16 uur

Voormalige Nederlandse internationals Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hebben kritiek geuit op het moeizame aanvalsspel van het Nederlands elftal. Volgens het duo komt Oranje maar moeizaam tot aanvallen en wijten zij dit aan het balverlies van Memphis Depay en Xavi Simons. Van Hooijdonk en Van der Vaart zijn van mening dat de rommelige aanvallen van het Nederlands elftal voornamelijk te wijten zijn aan het slordige spel van deze twee spelers.

Van Hooijdonk, die zelf een voormalig topspits was, benadrukt het belang van balbezit en efficiëntie in de aanval. Hij stelt dat Depay en Simons te vaak de bal verliezen, waardoor het Nederlands elftal niet in staat is om gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel. Van der Vaart sluit zich hierbij aan en voegt toe dat het cruciaal is om zorgvuldig om te gaan met de kansen die gecreëerd worden.

De kritiek van Van Hooijdonk en Van der Vaart komt op een cruciaal moment voor het Nederlands elftal, dat zich momenteel voorbereidt op belangrijke kwalificatiewedstrijden. Bondscoach Louis van Gaal zal wellicht rekening houden met de opmerkingen van de voormalige internationals en mogelijk wijzigingen doorvoeren in de opstelling om het aanvalsspel te verbeteren. Het is afwachten hoe Depay en Simons zullen reageren op deze kritiek en of zij in staat zullen zijn om hun spel aan te passen om Oranje weer op de juiste koers te krijgen.