×
Home Nieuws Livescore

Koeman verrast met opstelling: Veerman eruit voor Frimpong

Koeman verrast met opstelling: Veerman eruit voor Frimpong
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 20:56 uur

In een verrassende wending heeft bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal besloten om enkele wijzigingen door te voeren in de opstelling voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Ondanks de overwinning op Polen met 1-2, koos Koeman ervoor om Joey Veerman te slachtofferen en Jeremie Frimpong een kans te geven in de basisopstelling. Hierdoor zal Xavi Simons achter Memphis Depay starten in de cruciale ontmoeting met de Fransen.

De keuze van Koeman om Veerman te laten plaatsmaken voor Frimpong komt als een verrassing voor velen. Veerman speelde een solide wedstrijd tegen Polen en leek zijn plek in het team verdiend te hebben. Echter, Koeman lijkt te kiezen voor meer snelheid en dynamiek in de verdediging door Frimpong op te stellen. De jonge rechtsback krijgt zo de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Met Xavi Simons die achter Memphis Depay zal starten, lijkt Koeman te kiezen voor een meer aanvallende opstelling tegen de sterke Franse ploeg. Simons, die bekend staat om zijn technische vaardigheden en creativiteit op het middenveld, zal een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van Depay in de aanval. Het is een gedurfde zet van Koeman, maar wellicht kan deze tactische wijziging het Nederlands elftal helpen om een goed resultaat neer te zetten tegen Frankrijk.