×
Home Livescore

Van der Vaart en Van Hooijdonk steunen Koeman's Frimpong-keuze

Van der Vaart en Van Hooijdonk steunen Koeman's Frimpong-keuze
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 20:48 uur

Voormalig internationals Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben begrip voor de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Jeremie Frimpong op te stellen op de rechterflank in de wedstrijd tegen Frankrijk. Van der Vaart en Van Hooijdonk zijn van mening dat de jonge Frimpong de snelheid en creativiteit kan brengen die het Nederlands elftal nodig heeft om de sterke Franse verdediging te ontwrichten.

Aan de andere kant zijn de analisten van de NOS verdeeld over de beslissing van Koeman om Joey Veerman te slachtofferen voor Frimpong. Sommigen vinden dat Veerman de afgelopen wedstrijden van Oranje heeft laten zien dat hij een belangrijke schakel is op het middenveld en dat zijn ervaring en passing van onschatbare waarde zijn. Anderen zijn echter van mening dat Frimpong met zijn snelheid en dribbelvaardigheden een betere optie is tegen de fysieke Franse spelers.

De keuze van Koeman om Frimpong boven Veerman te verkiezen zal ongetwijfeld voor discussie zorgen onder de fans en experts. De wedstrijd tegen Frankrijk zal uiteindelijk moeten uitwijzen of deze beslissing de juiste was en of Oranje in staat zal zijn om de Franse defensie te ontregelen en een goed resultaat neer te zetten. Het belooft in ieder geval een interessante en spannende confrontatie te worden tussen twee voetbal grootmachten.