×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez haalt keihard uit naar Ajax: '0.0 procent kans op kampioenschap!'

Kenneth Perez haalt keihard uit naar Ajax: '0.0 procent kans op kampioenschap!'
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 20:48 uur

In een verrassende wending heeft Kenneth Perez, de bekende voetbalanalist, zijn ongezouten mening gegeven over de kansen van Ajax op het kampioenschap. Volgens Perez heeft Ajax "0.0 procent kans" om de felbegeerde titel binnen te slepen. Hij is van mening dat alles in Amsterdam tekortschiet en heeft "heel, heel grote vraagtekens" bij het merendeel van de zomeraankopen.

Ajax heeft onlangs puntenverlies geleden tijdens hun bezoek aan Fortuna Sittard, wat al de tweede keer dit seizoen is. Ondanks de aanwezigheid van veel debutanten, slaagden de Amsterdammers er niet in om verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel. Perez uitte zijn kritiek op de twaalf zomeraankopen van Ajax en benadrukte dat slechts enkele spelers, zoals Sutalo en Tahirovic, een voldoende scoorden. Voor de rest van de selectie plaatste hij grote vraagtekens.

"Misschien kom ik erop terug, maar ik geef Ajax 0.0 procent kans om kampioen te worden", vervolgde Perez zijn betoog. "Met deze selectie is het onmogelijk. Van de top tot de vierde linksback is het niveau bij Ajax niet voldoende en goed genoeg om kans te maken op het kampioenschap. De concurrentie, bestaande uit PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente, dendert als een trein voorbij."

Perez uitte ook zijn ongenoegen over de tijd die Ajax nodig heeft om zich te verbeteren. Hij hoorde geruchten over een periode van drie, vier of zelfs vijf maanden, maar volgens hem is de trein dan allang vertrokken. "Dit lijkt in niets op een sterk Ajax, als ik eerlijk moet zijn. Echt helemaal niets. Ze hadden geluk dat ze niet hebben verloren van Fortuna", concludeerde Perez op kritische toon.

Deze uitspraken van Perez hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Het is duidelijk dat hij totaal niet onder de indruk is van Ajax en hun kansen op het kampioenschap. Het is nu aan Ajax om te bewijzen dat ze de criticasters ongelijk kunnen geven en alsnog een gooi kunnen doen naar de titel.