×
Home Nieuws Livescore

Vink: Oranje moet Frans tintje krijgen met Frimpong

Vink: Oranje moet Frans tintje krijgen met Frimpong
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 08:16 uur

Voormalig voetballer en analist Marciano Vink heeft recentelijk zijn visie gedeeld over hoe het Nederlands Elftal zich zou moeten aanpassen aan de speelstijl van Frankrijk. Vink is van mening dat het tijd is voor verandering en dat bepaalde spelers plaats moeten maken voor nieuwe talenten. Zo stelt hij voor dat Xavi Simons en Denzel Dumfries hun plek op het veld zouden moeten afstaan aan Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida.

Vink benadrukt het belang van het aanpassen van de selectie om succesvol te kunnen zijn tegen sterke tegenstanders zoals Frankrijk. Hij gelooft dat Frimpong en Geertruida de snelheid, techniek en tactisch inzicht hebben om het verschil te maken in het team. Door deze jonge talenten een kans te geven, kan Oranje volgens Vink een frisse impuls krijgen en beter presteren op internationaal niveau.

De suggestie van Vink heeft de nodige discussie losgemaakt binnen de voetbalwereld. Sommigen zijn het eens met zijn standpunt en zien de potentie van Frimpong en Geertruida, terwijl anderen twijfels hebben over het vervangen van ervaren spelers als Simons en Dumfries. Het is duidelijk dat de keuze voor de juiste samenstelling van het team cruciaal zal zijn voor de toekomstige prestaties van Oranje. Het is aan de bondscoach en het technische team om te bepalen of zij Vink's advies zullen opvolgen en welke spelers uiteindelijk het veld zullen betreden in de komende wedstrijden.