×
Home Nieuws Livescore

Louis van Gaal ontvangt prestigieuze Eredivisie Oeuvre Award voor zijn voetballegacy!

Louis van Gaal ontvangt prestigieuze Eredivisie Oeuvre Award voor zijn voetballegacy!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 20:16 uur

Louis van Gaal, de legendarische voetbalmeester, wordt gevierd met een buitengewone Eredivisie Oeuvre Award. De voormalige coach van vooraanstaande clubs zoals Ajax, AZ en het Nederlands elftal wordt geëerd voor zijn onschatbare waarde voor het Nederlandse voetbal, zo heeft de Eredivisie CV aangekondigd.

Na de eerdere toekenningen aan Arjen Robben en de betreurde Wim Jansen, is Van Gaal de derde persoon die de Eredivisie Oeuvre Award in ontvangst mag nemen. Op maandag zal hij in het middelpunt van de belangstelling staan tijdens de spectaculaire Eredivisie Awards-show. "Louis van Gaal is een tijdloos fenomeen, uniek en ongeëvenaard. Altijd trouw aan zichzelf, altijd uitgesproken. Een icoon onder de voetbalfanaten en berucht onder een deel van de pers", aldus Jan de Jong, directeur van de Eredivisie.

"Van Gaal is een man met een eigen missie en visie, die altijd met de tijd is meegegaan", vervolgt De Jong. "Een man die prijzen heeft gewonnen met de grootste clubs ter wereld: Ajax, Bayern München, Barcelona en Manchester United. Maar wellicht is zijn meest indrukwekkende prestatie juist behaald in de Eredivisie, met het kampioenschap van AZ. Louis, de man die nooit iets aan het toeval overlaat."

"Hij is degene die Ajax in de jaren '90 weer kleur en internationale allure heeft gegeven. Maar bovenal is hij iemand die zich altijd belangeloos heeft ingezet voor zijn medemens. Louis hoort zonder twijfel thuis in de eregalerij van het Rijksmuseum van de Eredivisie. Het minste wat wij kunnen doen om onze dankbaarheid en erkenning te tonen voor al het moois dat hij heeft gebracht, is hem deze Eredivisie Oeuvre Award overhandigen", aldus De Jong.

Van Gaal werd maar liefst vier keer landskampioen in Nederland: drie keer met Ajax en één keer met AZ. Hij is samen met Leo Beenhakker en Ronald Koeman de enige trainer die met twee verschillende clubs kampioen van Nederland is geworden. Daarnaast heeft hij ook drie keer als bondscoach van het Nederlands elftal gefungeerd, met als hoogtepunt de bronzen medaille op het WK 2014.