×

Ongelooflijke comeback! Arsenal verslaat Man United in sensationele Premier League-kraker!

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 19:48 uur

In een sensationele wedstrijd heeft Arsenal op zondag de kraker in de Premier League tegen Manchester United gewonnen. Onder leiding van manager Mikel Arteta wist het team in blessuretijd de overwinning binnen te slepen met een eindstand van 3-1.

United-manager Erik ten Hag verraste met zijn opstelling door voormalige Ajacieden Andre Onana, Lisandro Martínez, Christian Eriksen en Antony een basisplaats te geven. Antony vormde samen met Marcus Rashford en Anthony Martial de voorhoede, terwijl Rasmus Hojlund op de bank plaatsnam. Tyrell Malacia ontbrak vanwege een blessure in de selectie. Aan de kant van Arsenal vormden nieuwelingen Declan Rice en Kai Havertz een sterk middenveld met Martin Odegaard.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Arsenal, maar Havertz miste na dertien minuten een grote kans. Hoewel de thuisploeg gevaarlijk oogde in de openingsfase, was het United dat als eerste wist te scoren. Eriksen gaf een prachtige pass, waarna Rashford naar binnen sneed en de bal via de binnenkant van de paal in het doel schoot: 0-1.

Arsenal liet zich echter niet uit het veld slaan en reageerde snel. Onder leiding van manager Mikel Arteta combineerde het team soepel en wist Odegaard vrij te spelen aan de rand van het strafschopgebied. De Noor rondde beheerst af en bracht de stand op gelijke hoogte. Het Emirates Stadium barstte opnieuw van vreugde toen Victor Lindelöf een overtreding maakte op Eddie Nketiah aan de zijlijn, maar de scheidsrechter bestrafte dit slechts met een gele kaart.

In de tweede helft nam Arsenal direct het initiatief. United had het moeilijk, maar Rashford was dichtbij de 1-2 met een rebound die net naast ging. Ook Arsenal dacht een uitgelezen kans te krijgen toen Martinelli een overtreding beging en de bal op de stip ging, maar na tussenkomst van de VAR werd dit feestje niet doorgezet.

Martínez moest geblesseerd het veld verlaten bij United, waardoor Harry Maguire zijn opwachting maakte. Dit zorgde voor een pijnlijk applaus in het Emirates Stadium. Ondertussen bracht Ten Hag ook Hojlund in het spel, maar na een fraaie actie van Rashford kon hij de bal net niet goed raken. Aan de andere kant redde Onana op een grote kans van Bukayo Saka van dichtbij.

Het spektakelstuk kon in de slotfase nog alle kanten op, hoewel Arsenal voetballend de overhand had. United leek echter de gelukkigste te worden met een late treffer van Alejandro Garnacho, maar de Argentijn stond buitenspel. Diep in blessuretijd trok Arsenal uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. Topaankoop Rice zorgde voor een grandioze ontknoping en liet het stadion ontploffen met een doelpunt: 2-1. Gabriel Jesus maakte zelfs nog de 3-1.

Met deze overwinning heeft Arsenal nu tien punten uit de eerste vier wedstrijden, terwijl United vier punten minder heeft.