×

AZ behoudt foutloze status in Eredivisie met overwinning op Vitesse!

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 19:08 uur

AZ blijft ongeslagen in de Eredivisie en behoudt zijn perfecte status. Met een overtuigende 0-2 overwinning op Vitesse nemen de Alkmaarders weer de leiding in de competitie.

Na een zware wedstrijd tegen SK Brann op donderdag, waarin AZ zich plaatste voor de groepsfase van de Conference League, stonden Ernest Poku en Alexandre Penetra voor het eerst in de basisopstelling. Ook Jordy Clasie en Myron van Brederode maakten hun rentree. Ondanks de frisse benen van deze vier spelers verliep de eerste helft traag, maar na de rust kwam Vangelis Pavlidis in actie.

De Griekse international, die al 31 keer voor zijn land uitkwam, doorbrak na 49 minuten de ban door de bal via de binnenkant van de paal in het doel te schieten. Na 64 minuten scoorde hij opnieuw met zijn linkerbeen, na een voorzet van Van Brederode en Dani de Wit. Dit was al zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Vitesse kon hier nauwelijks iets tegenover stellen, met slechts twee schoten tussen de palen.

Met deze overwinning neemt AZ de koppositie weer over van PSV, op basis van een iets beter doelsaldo. Ook FC Twente blijft nog foutloos in de competitie.