×
Home Livescore

Rafael van der Vaart roemt Nederlands EK 2008 succes

Rafael van der Vaart roemt Nederlands EK 2008 succes
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2024 12:48 uur

Voormalig voetballer Rafael van der Vaart koestert warme herinneringen aan het EK van 2008. De Nederlander, die destijds deel uitmaakte van het nationale elftal, beschouwt het team van toen als 'een geweldig elftal'. Van der Vaart is van mening dat het Nederlands elftal tijdens dat toernooi 'het beste voetbal' speelde in vergelijking met andere deelnemende landen.

Het EK van 2008 staat voor Van der Vaart symbool voor een periode van succes en glorie voor Oranje. De voormalige middenvelder benadrukt de kwaliteit en het talent van de spelers die destijds onder leiding stonden van bondscoach Marco van Basten. Met sprankelend spel wist Nederland de harten van voetbalfans over de hele wereld te veroveren.

Naast het benadrukken van de sportieve prestaties, benoemt Van der Vaart ook de sterke teamgeest die heerste binnen het Nederlands elftal tijdens het EK van 2008. De onderlinge band en het vertrouwen tussen de spelers waren volgens hem van onschatbare waarde en droegen bij aan het succes op het veld.

Terugkijkend op zijn tijd bij Oranje tijdens het EK van 2008, blijft Rafael van der Vaart trots op de prestaties die hij en zijn teamgenoten destijds hebben neergezet. De herinneringen aan dat toernooi zullen voor altijd een speciale plek innemen in het hart van de voormalige voetballer, die met nostalgie terugdenkt aan de gloriedagen van het Nederlands elftal.