×
Home Nieuws Livescore

Ophef: Makkelie bevoordeelt Duitsland met omstreden EK-doelpunt

Ophef: Makkelie bevoordeelt Duitsland met omstreden EK-doelpunt
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024 19:08 uur

Danny Makkelie heeft voor opschudding gezorgd tijdens zijn debuut als scheidsrechter op het EK. De Nederlandse arbiter, die woensdagavond zijn eerste wedstrijd floot, wordt ervan beschuldigd Hongarije zwaar te hebben benadeeld. Dit oordeel komt voort uit diverse reacties op sociale media, waaronder het platform X, voorheen bekend als Twitter.

Tijdens het duel tussen Duitsland en een ander land, kende Makkelie een omstreden doelpunt toe aan de Duitsers. Deze beslissing heeft tot veel discussie geleid onder voetbalfans en experts. Velen zijn van mening dat de scheidsrechter een fout heeft gemaakt en dat Hongarije hierdoor onterecht in het nadeel is gekomen.

De actie van Makkelie heeft de gemoederen flink bezig gehouden en roept vragen op over zijn objectiviteit en besluitvorming. Het incident zal ongetwijfeld nog lang worden besproken in de voetbalwereld en kan mogelijk gevolgen hebben voor de verdere loop van het EK. Het is afwachten hoe de scheidsrechter en de betrokken partijen hierop zullen reageren en of er verdere stappen zullen worden ondernomen naar aanleiding van deze controversiële beslissing.