×

Monsterzege Liverpool zonder Nederlanders: 3-0 winst op Aston Villa!

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 17:32 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Liverpool op zondag een indrukwekkende overwinning behaald op Aston Villa in de Premier League. Onder leiding van manager Jürgen Klopp wist het team op Anfield met 3-0 te zegevieren.

Opvallend genoeg ontbrak nieuwkomer Ryan Gravenberch nog bij The Reds, terwijl Virgil van Dijk geschorst was na zijn rode kaart tegen Newcastle United. Cody Gakpo begon op de reservebank, maar kreeg later de kans om in actie te komen. Ondanks het ontbreken van de Nederlandse spelers wist Liverpool al snel op voorsprong te komen. Het was Dominik Szoboszlai die het doel trof nadat een hoekschop voor zijn voeten belandde.

Dit was het startschot voor een eenvoudige middag voor Liverpool. Na 22 minuten lag de bal opnieuw in het net. Mohamed Salah, die ondanks een lucratief bod uit Saudi-Arabië bij de club blijft, gaf een assist op Darwin Núñez. De Uruguayaan raakte de paal, maar Matty Cash werkte de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel. Na de rust werd het zelfs 3-0. Salah tikte de bal binnen bij de tweede paal na een verlenging van Núñez. Laatstgenoemde werd na 65 minuten vervangen door Gakpo.

Met deze ruime overwinning blijft Liverpool ongeslagen. Het team van Klopp begon met een gelijkspel tegen Chelsea, maar was daarna te sterk voor Bournemouth en Newcastle. Hierdoor staat Liverpool nu op gelijke hoogte met Tottenham Hotspur en West Ham United, die ook tien punten hebben behaald in de eerste vier wedstrijden. Alleen Manchester City heeft tot nu toe nog geen puntenverlies geleden.