×
Home Nieuws Livescore

Tafelheren Vandaag Inside Oranje kritisch op Marco van Basten

Tafelheren Vandaag Inside Oranje kritisch op Marco van Basten
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024 07:08 uur

De heren van het populaire programma Vandaag Inside Oranje hebben onlangs hun mening gegeven over de ophef die is ontstaan rondom voetballegende Marco van Basten. Van Basten was onlangs te gast bij Studio Fussball en gaf toe dat hij zich niet had voorbereid op vragen over het Nederlands elftal. Dit zorgde voor de nodige commotie in de voetbalwereld en de tafelheren van Vandaag Inside Oranje hebben hier ook hun zegje over gedaan.

Presentator Wilfred Genee, voetbalanalist René van der Gijp en voetbalicoon Johan Derksen zijn het er unaniem over eens dat het onacceptabel is dat Van Basten zich niet heeft voorbereid op vragen over het Nederlands elftal. "Dat kan echt niet," aldus Genee. "Als je wordt uitgenodigd als voetbalanalist, dan dien je op zijn minst op de hoogte te zijn van de actualiteiten en ontwikkelingen binnen het Nederlands elftal."

Van der Gijp voegt hieraan toe: "Het is niet alleen onprofessioneel, maar ook respectloos naar de kijkers toe. Zij verwachten deskundigheid en inzicht van ons als analisten. Als je je niet voorbereidt, laat je hen in de steek." Derksen sluit zich hierbij aan en benadrukt het belang van een goede voorbereiding voor elke voetbalanalist die op televisie verschijnt.

De uitspraken van de tafelheren van Vandaag Inside Oranje laten zien dat zij hoge eisen stellen aan de professionaliteit en betrokkenheid van voetbalanalisten. Het incident rondom Marco van Basten heeft de discussie over de verantwoordelijkheden van gasten in voetbalprogramma's weer doen oplaaien en zal ongetwijfeld nog lang worden besproken in de voetbalwereld.