×
Home Nieuws Livescore

Van Hooijdonk: "Moet Ronaldo nog eerste spits Portugal zijn?"

Van Hooijdonk:
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024 06:48 uur

Voormalig Nederlands international Pierre van Hooijdonk heeft na het aanschouwen van de wedstrijd tussen Portugal en Tsjechië (2-1) zijn bedenkingen geuit over de rol van Cristiano Ronaldo als eerste spits van Portugal. Van Hooijdonk, die tegenwoordig als analist voor de NOS werkt, twijfelt of de superster nog wel de juiste keuze is voor die positie. Volgens hem lijkt Ronaldo het spel van de Portugezen te verstoren in plaats van het te versterken.

Tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië viel het Van Hooijdonk op dat Portugal moeite had om kansen te creëren en effectief te zijn in de aanval. Ondanks de overwinning leek het spel van de ploeg niet optimaal te zijn en dat zette de oud-voetballer aan het denken over de rol van Ronaldo. De aanvaller, die bekend staat om zijn doelpunten en individuele acties, leek volgens Van Hooijdonk niet goed te passen in het collectieve spel van Portugal.

Als ervaren voetballer en analist weet Van Hooijdonk als geen ander hoe belangrijk het is om als team goed samen te spelen en op elkaar ingespeeld te zijn. Hij benadrukt dan ook het belang van een goede balans in het team en vraagt zich af of Ronaldo daar wel aan bijdraagt als eerste spits. De discussie over de rol van de superster zal ongetwijfeld nog voortduren, maar één ding is zeker: Van Hooijdonk heeft zijn twijfels geuit en daarmee een interessant debat aangezwengeld binnen de voetbalwereld.