×

Beladen Brabantse derby eindigt in chaos: wedstrijd definitief gestaakt na 0-3 voorsprong NAC!

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 17:08 uur

In een zinderende derby tussen twee rivaliserende clubs, Willem II en NAC Breda, vond er zondagmiddag een dramatische wending plaats. Het beladen duel, dat al eerder werd stilgelegd in de eerste helft, werd uiteindelijk voortijdig beëindigd nadat de Bredanaren een comfortabele voorsprong van 0-3 hadden opgebouwd.

Voor het eerst in jaren kregen de fans van NAC de kans om af te reizen naar het Koning Willem II Stadion. De spanning was voelbaar in de lucht toen Patriot Sejdiu na iets meer dan drie minuten spelen de score opende voor de Bredase club. De vreugde werd nog groter toen Sigurd Haugen, op aangeven van Sejdiu, de voorsprong verdubbelde na ongeveer een half uur spelen.

Echter, tijdens het uitbundig vieren van de doelpunten, werden er verschillende voorwerpen het veld op gegooid. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie en dwong de scheidsrechter om het duel tijdelijk stil te leggen. Na de onderbreking werd de wedstrijd hervat, maar het tumult bleef aanhouden.

In de tweede helft was het opnieuw raak voor NAC. Jan van den Bergh wist de bal prachtig tussen de palen te koppen uit een hoekschop, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 0-3. Echter, het feest werd wederom verstoord toen er een fakkel op het veld werd gegooid. Dit was de druppel voor de scheidsrechter, die besloot om de wedstrijd definitief te staken.

De teleurstelling was voelbaar bij zowel de spelers als de fans. Het is op dit moment nog onduidelijk of en wanneer de Brabantse derby zal worden uitgespeeld in Tilburg. De autoriteiten zullen de situatie grondig moeten evalueren en passende maatregelen moeten nemen om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Deze onverwachte wending in de derby zal nog lang nadreunen in de voetbalwereld. Het is een trieste herinnering aan de passie en rivaliteit die soms uit de hand kan lopen. Hopelijk kunnen beide clubs en hun fans in de toekomst op een vreedzamere manier de strijd met elkaar aangaan.