×
Home Nieuws Livescore

Gullit vereerd door fans verkleed als hem tijdens wedstrijd.

Gullit vereerd door fans verkleed als hem tijdens wedstrijd.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 21:56 uur

Voormalig Nederlands voetbalicoon Ruud Gullit heeft zijn gevoel van 'vereerdheid' uitgesproken nadat een groep Oranje-fans zich tijdens de wedstrijd tussen Polen en Nederland had verkleed als hem. De supporters, die op de tribune zaten, hadden pruiken op en hun gezichten zwart geschminkt, wat tot aanzienlijke ophef leidde in de voetbalwereld.

Gullit, die bekend staat om zijn iconische dreadlocks en indrukwekkende voetbalcarrière, reageerde op het incident door te zeggen dat hij het als een eer beschouwt dat fans zijn uitstraling willen eren. Echter, de keuze van de supporters om zich zwart te schminken heeft geleid tot kritiek vanwege de associatie met blackface, een controversiële praktijk die als racistisch wordt beschouwd.

De KNVB heeft in een verklaring laten weten dat zij de actie van de fans betreuren en benadrukken dat discriminatie en racisme in het voetbal geen plaats hebben. De voetbalbond roept op tot respect en inclusiviteit binnen de sport en benadrukt dat dergelijke uitingen niet passen binnen de kernwaarden van het Nederlandse voetbal.