×

Vernieuwd Ajax faalt opnieuw: geen doelpunten tegen Fortuna Sittard!

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 17:00 uur

Een herboren voetbalteam uit Amsterdam heeft wederom geen indruk kunnen maken tegen Fortuna Sittard. De coach, Maurice Steijn, zag zijn team niet als een geheel opereren in Limburg. Dit resulteerde in het verlies van punten in de Eredivisie: 0-0.

Ajax had eerder deze week al teleurstelling gebracht tegen Ludogorets, maar wist wel een ticket voor de Europa League te bemachtigen. Drie dagen later hoopten de Amsterdammers op debutanten zoals Josip Sutalo, Gaston Avila en Georges Mikautadze. De Kroatische verdediger werd zelfs benoemd tot aanvoerder. Ook Kristian Hlynsson stond verrassend in de basis, ten koste van onder andere Kenneth Taylor.

Desondanks speelde Ajax opnieuw een moeizame wedstrijd. Fortuna kreeg zelfs na acht minuten een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Devyne Rensch was te laat en bracht Tijjani Noslin ten val. Scheidsrechter Sander van der Eijk wees meteen naar de penaltystip. Echter, Noslin schoot de strafschop hoog over. Ajax kwam met de schrik vrij, maar wist zelf weinig te creëren. Pas na 34 minuten noteerde Hlynsson het eerste schot op doel voor Amsterdam. Zijn poging was een makkelijke prooi voor doelman Pandur. Brobbey scoorde vlak voor rust, maar stond buitenspel.

In de tweede helft worstelde Ajax verder, terwijl Fortuna af en toe dreigend was. Met name Alen Halilovic en Noslin waren smaakmakers op zondagmiddag. Benjamin Tahirovic probeerde het van afstand en Mikautadze was een keer gevaarlijk, maar het team van Steijn slaagde er niet in om een overwinning te behalen. Ook debutanten Anton Gaaei en Chuba Akpom konden hier geen verandering in brengen.

Het opbouwen van het vernieuwde Ajax vergt duidelijk tijd. Steijn staat voor een grote uitdaging om het team op de juiste manier samen te stellen. Dit betekent echter wel het tweede opeenvolgende puntenverlies in de Eredivisie. Hierdoor bedraagt de achterstand op koploper PSV nu al vier punten. Fortuna heeft zelfs één punt meer dan de Amsterdammers.