×
Home Nieuws Livescore

Theo Janssen looft Kanté na EK-duel Oostenrijk-Frankrijk.

Theo Janssen looft Kanté na EK-duel Oostenrijk-Frankrijk.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 15:08 uur

Voormalig voetballer Theo Janssen heeft zijn bewondering uitgesproken voor de Franse middenvelder N'Golo Kanté tijdens het recente EK-duel tussen Oostenrijk en Frankrijk, waar Frankrijk met 1-0 zegevierde. Kanté, die op 33-jarige leeftijd de overstap maakte van Chelsea naar Saudi-Arabië in de zomer van 2023, was een opvallende verschijning op het veld en wist indruk te maken op Janssen en vele anderen.

De transfer van Kanté naar Saudi-Arabië zorgde ervoor dat hij uit het zicht verdween bij het grote publiek, maar zijn prestaties tijdens het EK hebben bewezen dat zijn kwaliteiten nog altijd van wereldklasse zijn. Janssen, die zelf bekend staat om zijn inzicht in het spel, was onder de indruk van de wijze waarop Kanté het middenveld domineerde en zijn team naar de overwinning leidde.

Met zijn onvermoeibare werkethiek en slimme positionering wist Kanté de Oostenrijkse aanvallen te ontregelen en zijn medespelers in staat te stellen gevaarlijke aanvallen op te zetten. Zijn ervaring en leiderschap op het veld waren van onschatbare waarde voor het Franse team, dat dankzij zijn optreden met de overwinning aan de haal ging.

Janssen benadrukte na afloop van het duel dat Kanté nog steeds tot de absolute top behoort en dat zijn aanwezigheid op het veld een groot verschil maakt voor zijn team. De Franse middenvelder mag dan wel uit het zicht zijn geraakt door zijn transfer naar Saudi-Arabië, maar zijn talent en impact op het spel zijn nog altijd onmiskenbaar.