×
Home Nieuws Livescore

Mbappé mist duel tegen Oranje, mogelijk terug tegen Polen.

Mbappé mist duel tegen Oranje, mogelijk terug tegen Polen.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 12:16 uur

In een verrassende wending in het internationale voetbalnieuws is bekend geworden dat de Franse sterspeler Kylian Mbappé de wedstrijd tegen het Nederlands elftal aan zich voorbij moet laten gaan. Dit nieuws werd onthuld door Canal+, een vooraanstaande Franse tv-zender die doorgaans goed op de hoogte is van ontwikkelingen binnen de sportwereld. De razendsnelle aanvaller zal naar verluidt pas op zijn vroegst tegen Polen weer op het veld kunnen verschijnen, wat een flinke tegenvaller is voor zowel de speler zelf als het Franse nationale team.

Mbappé, die bekend staat om zijn snelheid, technische vaardigheden en doelgerichtheid, wordt beschouwd als een van de absolute smaakmakers in het hedendaagse voetbal. Zijn afwezigheid in de wedstrijd tegen Oranje zal dan ook een merkbaar gemis zijn voor Les Bleus, die gehoopt hadden op zijn explosieve spel om de Nederlandse verdediging te ontregelen. De reden achter Mbappé's afwezigheid is vooralsnog niet bekendgemaakt, maar het feit dat hij mogelijk pas tegen Polen weer fit genoeg zal zijn om te spelen, doet vermoeden dat het om een serieuze blessure of fysiek ongemak gaat.

Voor de Nederlandse ploeg betekent dit nieuws wellicht een klein voordeel in de aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk. Met Mbappé uitgeschakeld zullen de Oranje spelers zich wellicht iets minder zorgen hoeven maken over de dreiging die de Franse aanvaller normaal gesproken met zich meebrengt. Desalniettemin blijft het Franse team onder leiding van bondscoach Didier Deschamps een geduchte tegenstander, met genoeg kwaliteit en diepte in de selectie om het de Nederlanders flink lastig te maken. De afwezigheid van Mbappé zal ongetwijfeld een interessant element toevoegen aan het duel tussen deze twee Europese grootmachten.