×
Home Nieuws Livescore

Kroatische sensatie maakt debuut als aanvoerder bij Ajax - verrassende opstelling onthuld!

Kroatische sensatie maakt debuut als aanvoerder bij Ajax - verrassende opstelling onthuld!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 16:16 uur

Nieuwe ster schittert in Ajax-debuut

In een verrassende zet heeft trainer Maurice Steijn besloten om Josip Sutalo zijn debuut te laten maken voor Ajax. De Kroatische centrumverdediger zal zondagmiddag het veld betreden als aanvoerder, in de afwezigheid van Steven Bergwijn. Maar dat is niet het enige opmerkelijke nieuws, want ook de negentienjarige Kristian Hlynsson krijgt een verrassende basisplaats.

Voor Sutalo zullen dit de eerste minuten zijn in het iconische Ajax-shirt, nadat hij onlangs de overstap maakte van Dinamo Zagreb. Samen met Jorrel Hato zal hij het centrale duo vormen voor de Amsterdammers. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt ook Gaston Avila zijn debuut als linksback.

Maar de verrassingen houden daar niet op. Hlynsson zal ook aan de aftrap verschijnen en vormt een middenveld met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Voorin krijgen Carlos Forbs, Brian Brobbey en de debuterende Georges Mikautadze een basisplaats.

De opstelling van Ajax ziet er als volgt uit: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Avila; Tahirovic, Van den Boomen, Hlynsson; Mikautadze, Brobbey, Forbs.