×
Home Nieuws Livescore

Theo Janssen kritisch: Memphis Depay te dominant Oranje

Theo Janssen kritisch: Memphis Depay te dominant Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 11:16 uur

Voormalig voetballer Theo Janssen heeft kritiek geuit op de speelstijl van Memphis Depay bij het Nederlands elftal. Janssen, die bekend staat om zijn scherpe analyses, vindt dat Depay te veel probeert om het spel naar zich toe te trekken. Tijdens de wedstrijd tegen Polen zag Janssen hoe de 30-jarige aanvaller regelmatig terugzakte op het veld, waardoor hij niet in de buurt van het vijandelijke doel te vinden was.

Janssen, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld, benadrukt het belang van teamspel in het voetbal. Volgens hem moet Depay meer oog hebben voor het collectief en niet alleen voor zijn eigen spel. Door te diep terug te zakken, ontneemt Depay zichzelf de kans om gevaarlijk te zijn in de buurt van het doel van de tegenstander.

De kritiek van Janssen roept discussie op binnen de voetbalwereld. Sommigen zijn het met hem eens en vinden dat Depay zijn spel moet aanpassen voor het teambelang, terwijl anderen juist de creativiteit en durf van Depay waarderen. Het is duidelijk dat de speelstijl van Depay voor verdeeldheid zorgt, en het is aan de bondscoach en de speler zelf om hier de juiste balans in te vinden.