×
Home Nieuws Livescore

Johan Derksen kritisch op familiedag Oranje in Duitsland

Johan Derksen kritisch op familiedag Oranje in Duitsland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 09:08 uur

Johan Derksen uit zijn onbegrip over de recente familiedag bij het Nederlands elftal. Tijdens een bijeenkomst op het trainingscomplex van Oranje in Duitsland waren familieleden uitgenodigd om de spelers te vergezellen. De voetbalanalist, bekend om zijn uitgesproken mening, liet weten dat hij hier totaal geen begrip voor kan opbrengen. Derksen, die regelmatig kritisch is op zowel spelers als beleid in de voetbalwereld, vindt het onnodig en zelfs storend dat familieleden aanwezig zijn tijdens dergelijke trainingsmomenten.

Volgens Derksen moet de focus van de spelers volledig liggen op het voetbal en het behalen van goede resultaten. Hij is van mening dat de aanwezigheid van familieleden tijdens trainingen afleidend kan werken en de professionele sfeer kan verstoren. De voetbalanalist benadrukt het belang van concentratie en toewijding in de topsport en vindt dat dit soort afleidingen vermeden moeten worden.

Derksen staat bekend om zijn uitgesproken en soms controversiële uitspraken, maar zijn kritiek op de familiedag bij het Nederlands elftal lijkt voort te komen uit zijn oprechte bezorgdheid over de prestaties van het team. Of deze kritiek invloed zal hebben op toekomstige beslissingen omtrent familiebezoeken tijdens trainingen van Oranje, zal de tijd moeten uitwijzen.