×
Home Nieuws Livescore

Dumfries: Oranje moet defensie verbeteren voor EK-kans

Dumfries: Oranje moet defensie verbeteren voor EK-kans
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 07:32 uur

Denzel Dumfries, de rechtsback van het Nederlands elftal, erkent dat er nog flink wat werk aan de winkel is voor Oranje om serieus mee te dingen naar de Europese titel. Na een teleurstellende start in de groepsfase van het EK, waarin Nederland met 1-2 verloor van Polen, is het duidelijk dat er nog verbeteringen nodig zijn. Het team kreeg opnieuw een tegendoelpunt uit een corner, een zwakte die al eerder aan het licht kwam. Deze kwetsbaarheid zorgde ervoor dat Oranje tegen de verhouding in op achterstand kwam en uiteindelijk de wedstrijd verloor.

Dumfries, die zelf een sterke prestatie neerzette tijdens de wedstrijd, benadrukt het belang van het verbeteren van de verdediging en het vermijden van dergelijke tegendoelpunten. De rechtsback, die bekend staat om zijn aanvallende impulsen, erkent dat het team als geheel beter moet samenwerken om dit soort situaties te voorkomen. Met de kwaliteit en ervaring in de selectie gelooft Dumfries echter dat Oranje in staat is om deze problemen aan te pakken en zich te verbeteren gedurende het toernooi.

De nederlaag tegen Polen dient als een wake-up call voor het Nederlands elftal, dat nu beseft dat er geen ruimte is voor fouten op het hoogste niveau van het internationale voetbal. Met nog belangrijke groepswedstrijden en hopelijk een succesvolle knock-outfase in het vooruitzicht, zal Oranje hard moeten werken om de nodige verbeteringen door te voeren en hun kansen op de EK-titel levend te houden. Dumfries en zijn teamgenoten zijn vastbesloten om te leren van deze tegenslag en sterker terug te komen in de volgende wedstrijden.