×
Home Nieuws Livescore

Oranje trekt meer kijkers dan WK-debuut in Qatar

Oranje trekt meer kijkers dan WK-debuut in Qatar
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 17 juni 2024 22:08 uur

Het duel tussen Polen en het Nederlands elftal op zondagmiddag trok maar liefst 5,5 miljoen kijkers, zo heeft de NOS gemeld. Deze indrukwekkende kijkcijfers tonen aan hoezeer het Nederlandse publiek betrokken is bij de prestaties van Oranje op het EK. Opvallend genoeg overtrof deze eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal op televisie zelfs het aantal kijkers van het eerste Nederlandse duel op het aankomende WK in Qatar.

De massale belangstelling voor de wedstrijd tussen Polen en Nederland weerspiegelt de immense populariteit van het nationale voetbalteam en de hoge verwachtingen die de fans hebben voor dit toernooi. Met een overwinning op Polen zou Oranje een sterke start maken op het EK en de hoop op succes verder aanwakkeren bij de supporters. De kijkcijfers tonen aan dat het Nederlandse voetbalpubliek reikhalzend uitkijkt naar de prestaties van hun favoriete team op het Europese podium.

De vergelijking met het WK in Qatar onderstreept de groeiende interesse en betrokkenheid van de Nederlandse kijkers bij het internationale voetbal. Het feit dat meer mensen afstemden op de EK-wedstrijd van Oranje dan op het eerste duel van Nederland op het aankomende wereldkampioenschap, toont aan dat het EK een speciale plaats inneemt in de harten van de voetbalfans. Met nog meer spannende wedstrijden in het vooruitzicht belooft het EK een waar spektakel te worden voor zowel de spelers als de supporters.