×
Home Nieuws Livescore

Bosz kiest voor Teze en prijst Babadi: 'Heeft veel natuurlijk talent'

Bosz kiest voor Teze en prijst Babadi: 'Heeft veel natuurlijk talent'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 augustus 2023 20:12 uur

Bosz legt keuze voor Teze uit en prijst Babadi: 'Heeft veel natuurlijk talent'

Voorafgaand aan het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord heeft Peter Bosz uitgelegd waarom hij heeft gekozen voor Jordan Teze in plaats van Shurandy Sambo. Daarnaast heeft de trainer van PSV ook zijn vertrouwen uitgesproken in Isaac Babadi.

In de basiself van PSV ontbreekt Sambo tegen Feyenoord. Bosz heeft ervoor gekozen om Teze als rechtsback op te stellen, waardoor hij direct tegenover Igor Paixão komt te staan. "Ik denk dat we met hem een grotere kans hebben dan met Shurandy", aldus Bosz in een interview met ESPN. "Dat komt door zijn snelheid. Ik verwacht dat dit een belangrijke factor zal zijn."

Opvallend is ook dat Bosz opnieuw het vertrouwen geeft aan Babadi, die indruk maakte tijdens de voorbereiding. Het achttienjarige talent vormt samen met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré het middenveld. "Hij is nog jong en heeft nog veel te leren, maar hij bezit al veel natuurlijk talent. Hij heeft een uitstekende techniek, durft te voetballen, kan tussen de linies spelen, werkt hard voor het team en is gewoon een slimme voetballer."

Zowel Bosz als Feyenoord-trainer Arne Slot staan bekend om hun hoge druk speelstijl. Bosz beseft dat alles perfect moet verlopen om op die manier te kunnen spelen. "Als je het niet goed doet, ziet het er heel slecht uit. Dat komt doordat je met veel spelers voor de bal speelt en als de tegenstander eronderuit voetbalt, kan het heel gevaarlijk worden. Dus we moeten het echt samen doen."