×
Home Nieuws Livescore

Johan Derksen sceptisch over Oranje op EK 2020

Johan Derksen sceptisch over Oranje op EK 2020
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 15 juni 2024 00:08 uur

Voormalig voetballer en huidig analist Johan Derksen heeft zijn twijfels geuit over de kansen van het Nederlands elftal op het aankomende Europees Kampioenschap. Tijdens een recente uitzending van het programma 'Vandaag Inside Oranje' deelde Derksen zijn kritische kijk op de selectie die bondscoach Ronald Koeman heeft samengesteld. Met name routiniers zoals Georginio Wijnaldum en Daley Blind kregen stevige kritiek te verduren van de scherpe analist.

Derksen, bekend om zijn directe en ongezouten mening, liet geen spaan heel van de keuzes die Koeman heeft gemaakt voor het Oranje-elftal. Volgens de voormalige profvoetballer ontbreekt het aan de nodige kwaliteit en ervaring om een serieuze rol van betekenis te spelen op het EK. Met name Wijnaldum en Blind, die als ervaren krachten worden beschouwd, kregen harde woorden te verduren van Derksen.

De kritiek van Derksen zal ongetwijfeld voor de nodige opschudding zorgen binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met het EK in aantocht en de verwachtingen hooggespannen, zal het interessant zijn om te zien hoe het Nederlands elftal zal presteren onder de druk van de kritiek. Bondscoach Koeman zal wellicht zijn selectie nog eens kritisch onder de loep nemen na de uitspraken van Derksen, in de hoop het vertrouwen in Oranje te herstellen en de criticasters het tegendeel te bewijzen.