×
Home Nieuws Livescore

Debuut voor nieuwe sterren: Ajax zet zomeraanwinsten in tegen Fortuna!

Debuut voor nieuwe sterren: Ajax zet zomeraanwinsten in tegen Fortuna!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 11:08 uur

In een verrassende zet zal Ajax zondagmiddag tegen Fortuna Sittard een aantal van hun recente zomeraanwinsten opstellen, zo meldt een betrouwbare bron van het Algemeen Dagblad. Het belooft een spannend debuut te worden voor onder andere Josip Sutalo en Georges Mikautadze.

Om 14.30 uur zal Ajax het opnemen tegen Fortuna in Limburg, waar ze hopen de moeilijke week af te sluiten met een overwinning. Na de teleurstellende 0-1 nederlaag tegen Ludogorets in de Johan Cruijff ArenA op donderdag, is een overwinning van groot belang voor de Amsterdammers.

Volgens het AD zal Ajax-trainer Maurice Steijn drie van zijn nieuwe aanwinsten meteen in de basis opstellen. Zowel Sutalo, Gaston Avila als Mikautadze worden verwacht in het Amsterdamse elftal. Jay Gorter, Jorrel Hato en Devyne Rensch zullen hun plek behouden in de Ajax-defensie. De keuze om Mikautadze op te stellen heeft mogelijk te maken met de blessure van Steven Bergwijn, de aanvoerder van Ajax. Het is nog onduidelijk of hij kan starten.

De vermoedelijke opstelling van Ajax zal zijn: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Avila; Tahirovic, Van den Boomen, Taylor; Mikautadze, Brobbey, Forbs.